Mirasol

Werd opgestart in 2006 in Peru. Mirasol was een klein meisje dat hielp bij het hoeden van zo’n 350 Alpaca’s (eigendom van de Mallkini ranch) in het Andesgebied en stond als voorbeeld voor heel het project.

 
De eigenaars van de Mallkini ranch zijn de initiatiefnemers in de oprichting met als doel hun werknemers hun verdere toekomst op een andere manier veilig te stellen. Het project wordt gefinancierd door de verkoop van Alpaca-wol en katoengarens. Hiermee wordt beetje bij beetje vorm gegeven aan het project door het neerzetten van een centrum op het grondgebied van de ranch waar de kinderen van de herders worden opgevangen en onderwijs krijgen. Ook medische verzorging is een luik waar veel aandacht naar gaat.
Op deze manier ontstaat er voor kinderen en hun ouders een plaats waar gewerkt wordt aan de toekomst met al zijn potentieel.
Ondertussen is het hele project in zulk stadium dat kinderen van uit de buurt ook dagelijks naar het schooltje kunnen komen, zelf al zijn hun ouders geen werknemers van de Mallkini ranch.
 
Met dit project hoopt de gemeenschap ontstaan op en rond de Mallkini ranch dat andere ranches in het andesgebied dit voorbeeld zullen volgen. Maar wij kunnen dit project al steunen door te kiezen voor deze breigarens. Vele Mirasol-kinderen en hun ouders krijgen door onze keuze net die kansen waar ze anders alleen maar zouden kunnen van dromen. 


Er zijn geen producten in deze categorie.